Науковці: фізичні вправи врятують від депресії – якщо вони веселі

— 2 листопада 2010, 10:30

Робітники, що копають або піднімають тяжкі вантажі, мають такі ж шанси стикнутися із депресією, як і ті, хто цілий день працює за столом, повідомляє The Telegraph.

У дослідженні, проведеному фахівцями Інституту психіатрії Королівського коледжу Лондону та їхніми колегами з Норвегії, взяли участь більше 40 тисяч осіб. Результати опублікував журнал British Journal of Psychiatry.

[L]

Піддослідних розпитали про те, як часто вони займаються легкими та інтенсивним фізичними вправами у свій вільний час. Під легкою фізичною активністю малася на увазі така, що не змушує пітніти та задихатися, на відміну від інтенсивної.

Крім того, респонденти розповіли про свою фізичну активність у робочий час.

Усі добровольці пройшли медичне обстеження, а також дали відповіді на запитання, спрямовані на визначення рівня депресії та тривоги.

Дослідники виявили, ті з піддослідних, хто регулярно займається фізичними вправами - легкими чи інтенсивними - є менш схильними до депресії. Щоправда, лише тоді, якщо ці вправи є частиною дозвілля.

Що більше свого вільного часу людина присвячує фізичним вправам, то менше шансів на розвиток депресії вона має. Натомість люди, які зовсім їх не роблять, удвічі частіше зустрічаються із цією хворобою.

Один із провідних дослідників Семюел Гарві наголошує також на соціальних вигодах, пов'язаних з фізично активним дозвіллям, як то, наприклад, збільшення кількості друзів.

Реклама:

Головне сьогодні