Хороший секс та подружня вірність подовжують життя чоловікам

— 8 листопада 2010, 17:45

Секс має позитивний ефект щодо профілактики серцево-судинних захворювань, й особливо рекомендується хворим на діабет.

Такими виявились результати дослідження, проведеного Італійською спільнотою сексуальної медицини, повідомляє The Telegraph.

"Що було очевидним з дослідження, це те, що ті чоловіки, які мають активне сексуальне життя та є вірними своїм партнеркам, мають менше серцево-судинних недуг та живуть довше", - розповіла координатор дослідження Еммануеле Джанніні.

[L]

Збільшення сексуальної активності сприяє виробленню більшої кількості тестостерону, що, в свою чергу, знижує рівень депресії, поліпшує функціонування серцево-судинної системи та метаболізм, пояснює науковець.

Великий обсяг тестостерону, що виробляється під час сексу, спалює надлишковий цукор і знижує ризик серцевих хвороб.

"Люди з діабетом мають найбільше користі від здорового сексуального життя, а також активне сексуальне життя допомагає чоловікам уникнути проблем із простатою", - каже Джанніні.

У дослідженні, проведеному Університетом Флоренції, узяли участь 4 тисячі чоловіків. Показники роботи серцево-судинної системи в тих добровольців, які не зберігали вірність своїм половинам, виявились гіршими. Дослідниця пояснює це дією стресу, що відчуває чоловік, який приховує зраду.

Низька ж якість сексуального життя також може призводити до депресії, наголосила Джанніні.

Тестостерон є основним чоловічим статевим гормоном, а також анаболічним стероїдом. Попередні дослідження довели його важливе значення для попередження такої хвороби як остеопороз.

Під час конференції також обговорювалась проблема тривалого використання мобільних телефонів. За припущенням науковців, це може становити загрозу для чоловічої фертильності.

Згідно з результатами, одержаними римським Університетом Ла Сапієнца та лікарнею Святої Марії Горетті в місті Латіна, "існує кореляція між використанням мобільного телефону та погіршенням рухливості сперматозоїдів".

"Здається, що хвилі присипляють сперматозоїди", - зазначив президент Італійської спільноти андрології та сексуальної медицини (SIAMS) Андреа Лензі.

Втім, зазначає вчений, ці результати є лише попередніми, оскільки вчені не виключають дії інших факторів. Адже люди, які багато говорять по телефону, можуть також більше страждати від стресу, більше курити або вживати алкоголь, і все це також може позначатися на якості сперми.

Реклама:

Головне сьогодні