Грип швидше передається між представниками однієї статі

— 7 лютого 2011, 13:15

Американські вчені проводили дослідження, спрямовані на вивчення розповсюдження свинячого грипу у початковій школі в Пенсільванії.

У ході дослідження фахівці аналізували різноманітні дані, такі як графіки навчання, розклад шкільних автобусів, медичні журнали, облік відвідуваності та анкети для оцінки швидкості передачі грипу в різних умовах.

Виявилося, що зараження між однокласниками також відбувається в п'ять разів швидше, ніж між дітьми з різних класів. При цьому просто сидіння за однією партою з хворою дитиною підвищує шанси заразитися неістотно, пише Газета.ру з посиланням на Медичну інформаційну мережу.

На думку експертів, це одне з найбільш всеосяжних досліджень на сьогоднішній день про те, як епідемія грипу поширюється між дітьми в школі, і воно говорить нам про те, як соціальні мережі впливають на ступінь ризику зараження.

Дослідники вважають, що за допомогою нових даних вийде побудувати більш точні моделі, які допоможуть органам суспільної охорони здоров'я боротися з епідеміями більш ефективно.

Реклама:

Головне сьогодні