Тест

У Китаї виявили хворобу, схожу на СНІД

Принаймні шість провінційних регіонів на материковій частині Китаю повідомили про пацієнтів з так званим негативним Снідом, повідомляє Shanghai Daily з посиланням на гонконгські ЗМІ.

За даними видання, у тисяч пацієнтів в Пекіні, Шанхаї і Чжецзян, Цзянсу, Хунань і Гуандун було виявлено усі симптомі невідомої "хвороби".

Окрім цього вже поширюється інформація, що таємничий вірус може розповсюджуватися через слину і кров.

У пацієнтів з негативними аналізами на СНІД, збільшені лімфатичні вузли, крововиливи під шкіру.

Окрім цього пацієнти скаржаться на симптоми, схожі на ВІЛ, такі як потіння і оніміння в руках і ногах.

Думки експертів щодо нового можливого вірусу розділяються. Представник групи експертів по СНІДу, вважає, що лікарі не могли виключити невідомий вірус.

Проте більшість експертів вважаю, що більшість пацієнтів з "негативним-ВІЛ" страждають від так званої ВІЛ-фобії. Цей стан описано в клінічній практиці, коли у навіюваних людей розвивається сильний страх заразитися СНІДом. Через подібні переживань у них дійсно можуть з'явитися симптоми захворювання, що викликано психологічними причинами.

"Це не нове в клінічній практиці, і я бачив багато таких пацієнтів у Шанхаї", - зауважив сказав віце-президент Шанхайської охорони здоров'я Центру та провідний спеціаліст по Сніду доктор Лю Хонджоуї.

"Ці люди страждають серйозними психічними проблемами, підозрюючи, що вони інфіковані вірусом ВІЛ і порівнюючи свої симптоми з тими, які виникають при СНІДі. Тим не менш, вони зробили багато тестів і всі негативні. Це насправді ВІЛ-фобія", - сказав Лю.

У будь-якому разі, за даними китайської преси, 59 зразків крові пацієнтів з даними симптомами вже відправлені на дослідження в лабораторії США.