Тест

У Донецьку до лікарень потрапили вже 44 дитини. Порушено кримінльну справу

Про це заявив сьогодні у Донецьку виконуючий обов'язки головного державного санітарного лікаря України Сергій Риженков, повідомляє УНІАН.

За його словами, з 2 по 6 квітня у лікарні міста Донецька (№1, 21) з діагнозом гостра кишкова інфекція надійшло 44 дитини віком до 3-х років.

Сергій Риженков зазначив, що "вже зроблені лабораторні дослідження, і у 15 дітей і у співробітниці молочної кухні підтверджена ротавірусна інфекція". "Ми зараз проводимо додаткові лабораторні дослідження, і вже завтра ми зможемо сказати і всі остаточні результати", - пообіцяв в.о. головного санітарного лікаря.

Він також повідомив, що на сьогодні "ситуація у хворих стабільна", 23 дитини перебувають у стані середньої тяжкості, 21 - у легкому ступені захворювання.

Риженков сказав, що, за попередніми даними, джерелом зараження дітей став співробітник молочної кухні. "Можу сьогодні сказати, ґрунтуючись на бесіді з хворими, що, швидше за все, це проблема молочної кухні. У одного з працівників була виділена ротавірусна інфекція, і він міг стати людиною, яка занесла інфекцію на молочну кухню", - сказав Сергій Риженков.

[L]Він констатував, що загалом на даній молочній кухні харчування одержують 458 дітей, але захворіли 44.

Водночас, прокуратура Донецька порушила кримінальну справу за фактом групового захворювання дітей на гостру кишкову інфекцію після вживання в їжу продукції дитячої молочної кухні.

Справу порушено за результатами перевірки, яка встановила, що діти, які надійшли до лікарні, напередодні отримували в їжу продукцію дитячої молочної кухні.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області в середу, пише Інтерфакс.

Справу порушено за ч. 1 ст. 137 (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей) Кримінального кодексу України.

Організацію досудового слідства доручено Донецькому міському управлінню ГУ МВС в Донецькій області. Хід досудового слідства контролюється прокуратурою області.