Британців перевірятимуть на спадкові хвороби перед зачаттям дитини

— 7 квітня 2011, 11:26

Британська комісія з генетики людини (Human Genetics Commission, HGC) дозволила проведення генетичних тестів, здатних виявити спадкові хвороби ще перед зачаттям дитини, повідомляє The Telegraph.

Такі хвороби як муковісцидоз або серповидоклітинна анемія можуть розвитися у дітей, якщо і мама, і тато є носіями таких генетичних умов. На сьогоднішній день, тільки люди із потенційним ризиком спадкової хвороби зможуть пройти такий тест.

За словами доктора Францеса Флінтера (Dr Frances Flinter), голови робочої групи, проведення тестів іще до вагітності чи народження дитини, дасть можливість зробити виважений вибір та надасть доступ до інформації, що підтримає людей, які планують народити дитину.

Головною перевагою генетичної програми є можливість надання британцям, у яких в ході аналізу будуть виявлені спадкові хвороби, допоміжних репродуктивних технологій.

Рекомендації комісії з генетики людини були представлені на розгляд Національного скрінінгового комітету. Він і назве медичні заклади країни, у яких планується проведення відповідних генетичних аналізів.

Реклама:

Головне сьогодні