Походи по магазинах допомагають чоловікам жити довше

— 7 квітня 2011, 16:20

Однак вчені під керівництвом доктора Ю-Хун Чан з Національних тайваньських науково-дослідних інститутів охорони здоров'я довели, що аналогічний механізм може діяти і щодо чоловіків, будучи навіть більш корисним для них, пише The Daily Mail.

За словами науковців, лише один день шопінг-терапії здатен збільшити тривалість життя.

Фахівці проаналізували стан майже 1850 чоловік у віці 65 років і більше, що жили незалежно в Тайвані. Їх запитували, як часто вони влаштовували собі шопінг. Вчені підрахували, яка була тривалість життя у цих людей, спираючись на статистику 1999 - 2008 років.

Виявилося, що ті чоловіки, хто щодня відвідував магазин, жили довше в порівнянні з тими, хто рідше ходив за покупками, навіть беручи до уваги проблеми зі здоров'ям.

Похід до магазину за досліджуваний відрізок часу скорочував ризик смерті більше, ніж на одну чверть. Літні чоловіки, які часто ходили в магазин, жили довше за всіх (скорочення ризику смерті 28%). У жінок ризик знижувався на 23%.

Експерти пояснюють це тим, що зустріч з друзями і просто спостереження за людьми в торговому центрі може допомогти впоратися з відчуттям самотності і поліпшити психологічний стан.

Реклама:

Головне сьогодні