Вегетаріанство може призвести до серцевого нападу – вчені

— 8 квітня 2011, 16:42

Вчені проаналізували десятки наукових статей, опублікованих за темою біохімії вегетаріанства за останні 30 років, пише The Times of India.

Керівник дослідження Дуо Лі відзначає, що у любителів м'яса можна нарахувати більше факторів, що сприяють розвитку серцево-судинних захворювань, в порівнянні з вегетаріанцями. Однак на практиці, виявляється, у вегетаріанців в раціоні не вистачає важливих поживних речовин - заліза, цинку, вітаміну В12, жирної кислоти омега-3.

Дійсно, вегетаріанська дієта здатна забезпечити в достатній кількості білками, але не жирами і жирними кислотами. У результаті у вегетаріанців відзначається підвищений рівень у крові гомоцистеїну та знижені рівні ліпопротеїнів високої щільності. Обидва даних показника є факторами ризику серцевих недуг.

У зв'язку з цим вчені рекомендують вегетаріанцям звернути увагу на добавки у вигляді вітаміну В12 і жирних кислот, або включити в раціон сьомгу, волоські горіхи (у них багато омега-3). А ось вітамін групи В можна знайти в морепродуктах, яйцях, молоці.

Реклама:

Головне сьогодні