У Маріуполі - вже 14 випадків холери

— 6 червня 2011, 10:26

У Маріуполі в неділю, 5 червня, зареєстрували ще один випадок захворювання людини на холеру.

Станом на 7 ранку 6 червня в інфекційному відділенні міської лікарні № 4 всього підтверджено захворювання 14 осіб на холеру, повідомляє прес-служба Міністерства надзвичайних ситуацій.

"Перебіг захворювання - середнього ступеню важкості", - сказано в повідомленні.

Фахівці міської СЕС здійснюють комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів, здійснюють активне виявлення хворих на гострі кишкові інфекції та розлади шлунку.

Ситуація знаходиться на контролі Головного управління МНС в Донецькій області, зазначає відомство.

За даними МОЗ, у понеділок було зареєстровано ще 1 випадок носійства холерного вібріону, таким чином носіїв вібріону вже 2.

Хворі отримують лікування в холерному госпіталі. Стан їх здоров'я стабільний, відзначається позитивна динаміка, йдеться у повідомленні Держсанепідслужби.

За даними відомства, на холеру відібрано більше двох тисяч зразків питної води, морської води, води відкритих водоймищ, харчових продуктів, в т.ч. риби та морепродуктів.

Головний державний санітарний лікар Сергій Риженко наголосив, що така кількість досліджень є виправданою, у пробах риби (селява) та стічної води, вже виділяється холерний вібріон О1 серогрупи, біовар Ель-Тор, серовар Огава, який може бути причиною захворювання людей.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні