Ліки від раку шукатимуть у космосі

— 6 червня 2011, 10:40

Японський астронавт Сатосі Фурукава, що відлітає в космос в ніч на 8 червня, збирається здійснити на Міжнародній космічній станції експеримент з пошуку ліків від раку.

"Ми збираємося провести експеримент по кристалізації протеїну на борту МКС. У даний момент вчені сфокусувалися на протеїні, призначеному для боротьби з раком", - сказав Фурукава, якого цитує Інтерфакс-Україна.

За його словами, зростання ракових клітин в організмі людини відбувається за рахунок харчування, що постачається судинами. "І якщо ми знайдемо спосіб блокування цього харчування, то ми поборемо рак", - додав астронавт.

Таким чином, за його словами, вчені в рамках експерименту працюють над необхідністю створення "блокувальника" ракових клітин.

В свою чергу, астронавт НАСА Майкл Фоссум, що летить з ним на кораблі "Союз ТМА-02М" зазначив, що їжа, яка споживається в космічному польоті, придатна і смачна. "Але я буду сумувати за овочам і фруктам", - додав астронавт.

Разом з ним відлітає і російський космонавт Сергій Волков. Він сказав, що свіжі овочі і фрукти на борту МКС - це добре, але смажена картопля - теж досить рідкісний продукт.

Зі свого боку, Фурукава зазначив, що хотів би поїсти на станції сасимі і сусі.

Реклама:

Головне сьогодні