МНС радить ознайомитися із правилами першої допомоги при укусах змій

— 8 червня 2011, 10:09

Міністерство надзвичайних ситуацій закликає громадян ознайомитися з правилами надання першої медичної допомоги при укусах змій, перш ніж їхати відпочивати.

В таких випадках не можна нехтувати правилами безпеки, оскільки отрута швидко вражає серцево-судинну, кровотворну, нервову системи організму, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Вже через півгодини наступають загальні ознаки отруєння: слабкість, головний біль, блювота, задишка, запаморочення, запалення лімфатичних вузлів.

"У перші хвилини після укусу варто спробувати відсмоктати частину отрути з рани. Кров'яну рідину, що відсмоктується, треба відразу ж спльовувати. Відсмоктування не можна робити, якщо в роті є виразки і ранки. З підручних матеріалів на уражену кінцівку необхідно накласти шину і вжити заходів для екстреного транспортування потерпілого в лікарню ", - йдеться в повідомленні МНС.

Також в міністерстві рекомендують прикласти холод до місця укусу під час транспортування потерпілого, а також давати йому пити якомога більше рідини для зменшення концентрації отрути в організмі. Крім того, на місце укусу не рекомендується накладати джгут, припікати його або надрізати.

Якщо є шприц і ліки для ін'єкцій, то необхідно ввести протиотрутну сироватку, а також серцево-судинні засоби.

Реклама:

Головне сьогодні