У нідерландських буряках знайшли нову кишкову паличку

— 9 червня 2011, 15:49

Представник голландської Санітарної служби Маріан Бестелінк зазначила, що виявлений новий штам кишкової палички не є смертельно небезпечним. Тим не менш, цей вид бактерії може викликати якісь захворювання.

У зв'язку з виявленням кишкової палички на розсаді буряків, Нідерланди вилучили її з продажу, пишуть Вести.ру.

Нагадаємо, нещодавно особливо небезпечний штам кишкової палички став причиною смерті 26 людей у країнах Європи і зараження більше 2700 чоловік.

Маріан Бестелінк впевнена, що виявлений в Голландії штам кишкової палички відмінний від того, що викликала епідемію в Німеччині. "

Джерело хвороби в Німеччині як і раніше невідоме. Європейські вірусологи ворожать як на кавовій гущі, покладаючи провину за поширення смертельної кишкової інфекції то на один овоч, то на інший. У чорному списку - помідори, салат, паростки сої і, звичайно, огірки.

Виявлений геморагічний штам бактерії кишкової палички - принципово новий мікроорганізм, з яким медицина раніше не стикалася. Це мутована форма кишкової палички. Чому вона мутувала - так і не з'ясували. Але це, принаймні, пояснює таку стрімку швидкість поширення захворювання.

Вчені розшифрували геном штаму бактерії. У поясненнях значиться, що це багатоклітинний організм, який поєднує в собі властивості двох збудників хвороби. На 80% він складається із звичного штаму кишкової палички, а на 20 - з більш небезпечною і токсичної бактерії.

Мутація - стійка до звичайних антибіотиків. Лікування протікає вкрай складно.

Реклама:

Головне сьогодні