Українців найчастіше підводить серце

— 4 липня 2011, 12:13

Минулого року від серцево-судинних захворювань померло 465 тисяч осіб. При цьому від інфекцій та паразитарних хвороб померло 14,6 тис. осіб, від хвороб органів дихання - 19,5 тис. осіб і близько 89 тисяч від онкологічних хвороб.

Як повідомляє Сегодня, така тенденція зберігається вже багато років - але цифри з кожним роком серйозніші. Якщо в 1992 році виявили 1,4 млн. серцево-судинних захворювань, то минулого року - майже 2,4 млн.

Одна з причин таких високих цифр - українці йдуть до лікарів надто пізно. "Причому, "неспішність" властива навіть високопоставленим людям, в яких немає проблем з фінансами: багато хто з них звертається до лікарів надто пізно.

Вихід із такої ситуації президент приватної клініки Михайло Радуцький вбачає у реформуванні медицини. "Лікар має отримувати не зарплату, а відсоток від наданих послуг. Тоді він буде уважнішим до пацієнта", - вважає він.

А за словами екс-керівника лікарні "Феофанія" Ростислав Валіхновський вважає, що до процесу потрібно підключати роботодавці. "Щоб, скажімо, людина, яка веде здоровий спосіб життя, не палить і т.д. - мала велику зарплатню, якісь бонуси. Таким шляхом пішла Японія. І від цього виграли і корпорації, і їх співробітники", - каже він.

Реклама:

Головне сьогодні