Одне маля врятувало інше ще у материнській утробі

— 15 серпня 2011, 14:20

На подив лікарів, одна з дівчаток розташувалася під іншою, виконавши роль "пробки", не допустивши викидня та захистивши інше маля від потрапляння інфекції. Батьки впевнені: маленька відчула небезпеку та стала сестриним янголом-охоронцем.

Про це пише The Daily Mail.

Перебуваючи на 20-му тижні вагітності, Андреа Гудріч почула від лікарів страшний вирок: вона втратить обох своїх ненароджених малюків.

Під час УЗД-обстеження медики помітили дивний ореол навколо серця в однієї з дівчаток, Кікі. Нажахану матір поклали до лікарні, за два дні в неї почалася кровотеча. Жінці повідомили, що плацента пошкоджена, а з амніотичного мішку витікає рідина. На думку лікарів, Андреа залишалося лише чекати неминучого викидня.

На такому терміні вагітності, двійнята не мали б жодного шансу вижити. Андреа та її чоловік Пол приготувалися до найгіршого.

"Проте лікарі були здивовані, коли зробили сканування й побачили Ніко, здорову та з неушкодженою плацентою, яка лежала під Кікі", - пригадує Андреа.

Кікі (ліворуч) та Ніко

"Ми щиро віримо в те, що вона вчинила, як сестрин янгол-охоронець", - каже вона.

Дівча залишалося в цьому положенні, немовби підтримуючи сестру, та заразом захищаючи її від потрапляння інфекції.

"То було велике полегшення, коли ми подолали 24-тижневий рубіж. Ми знали, що кожен день, що вони лишаються в матці, означає, що їхні шанси вижити значно зростають", - пояснює мати.

Пологи в Гудріч розпочалися в 30 тижнів. Лікарі провели терміновий кесарів розтин, і на світ з'явилися спершу Ніко, з вагою 1 кілограм 430 грамів, а за п'ять хвилин і Кікі, з вагою 1 кілограм 390 грамів.

"Хоча мені вони видалися крихітними, лікарі сказали, що обоє вони мають дуже хорошу вагу - завдяки тому, що Ніко вдалося втримати їх усередині цілих десять тижнів", - каже Андреа.

Ще однією щасливою новиною стало те, що серце Кікі виявилося цілком здоровим.

Як розповідають батьки, між дівчатками, яким уже виповнилося 7 місяців, існує дуже тісний зв'язок. Кікі та Ніко полюбляють дивитися одна на одну.

"Коли вони подорослішають, ми розкажемо їм обом, чому між ними таких особливий зв'язок, не лише через те, що вони ділили одну матку, а й тому, що іще до народження Ніко врятувала Кікі життя", - говорить мати.

Реклама:

Головне сьогодні