Тест

Зміна сімейного стану впливає на вагу - вчені

Про це кажуть дослідники із Університету штату Огайо (США), пише Компьюлента.

Для того, аби проаналізувати, як учасники дослідження набирали вагу після одруження та розлучення, вчені проаналізували дані 10071 осіб, що знаходилися під наглядом з 1988-го по 2008-й рік.

Учасників було поділено на чотири групи: ті, чий індекс маси тіла (ІМТ) скоротився як мінімум на 1кг/м² (3 кг для людини зростом 177) за два роки після зміни сімейного стану; ті, у кого ІМТ виріс в середньому (від 3-9 кг); ті, хто набрав більше 9,5 кг, а також ті, у кого ІМТ не змінився. При цьому враховувалися багато факторів, що впливали на вагу, враховуючи вагітність у жінок, бідність, соціально-економічний статус та освіту.

Так, виявилося наступне: і чоловіки, і жінки через два роки після весілля чи розлучення трохи гладшали у порівнянні з тими однолітками, що ніколи не були одруженими. Але це погладшання було незначним і не мало негативного впливу на здоров'я.

Утім, попередні дослідження показували, що розлучення у більшості випадків призводить до схуднення, як мінімум у перші роки. Утім, вчені припускають, що такі результати були отримані через те, що інші експерти не розділяли учасників за віком та статтю і орієнтувалися лише на середню зміну ваги.

Якщо ж говорити про суттєве погладшання, то виявилося, що вплив шлюбних змін виявився доволі різним у чоловіків та жінок. Так, чоловіки частіше за все набирають вагу після розлучення, а жінки - після весілля. Пояснити цей парадокс вчені поки що не можуть.