У Маріуполі планують остаточно побороти холеру наступного тижня

— 3 серпня 2011, 12:00

У четвер запланована виписка 2 носів холерного вібріону, на п'ятницю - ще двох, на наступну середу - останнього пацієнта з лікарень в Маріуполі.

Відтак наступного тижня має відбутись нарада по закриттю осередку холери у Маріуполі, якщо до цього часу нових випадків захворювання виявлено не буде.

Про це під час брифінгу заявив головний санітарний лікар Донецької обласної СЕС Віктор Денисенко.

Водночас він зауважив, що це не означає, що нових випадків холери зафіксовано не буде і пляжний сезон можна буде відкрити. "Я не можу сказати коли буде відкритий пляжний сезон", - каже він.

Він нагадав, що Маріуполь - місто особливе "тут були спалахи холери у 1994-ому і 1999-ому роках". Водночас цьогорічна холера є завозна. "Цей штам особливий. Вчені вважають, що штам завозний".

Денисенко зауважив, що потрібно активно покращувати екологію міста, тому що Маріуполь задіяний до Євро-2012. "Маріуполь - це місто, де буде готуватися база одного з учасників Євро-2012".

Він зауважив, що після виписки останніх пацієнтів, на наступний тиждень запланована нарада, на якій буде розглядатися питання про закриття осередку холери у Маріуполі. Це за умови, що не буде зафіксовано нових випадків.

За словами лікаря, у місті проводяться заходи по боротьбі із холерою.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні