ВІЛ-позитивні люди вимагають від митниці 15 млн. грн.

— 4 серпня 2011, 13:40

Відшкодування на суму в 15 мільйонів гривень вимагають ВІЛ-позитивні люди.

Як повідомляє Вiкна.UA, вони позиваються до суду на митну службу України. Усе через ліки, що їх у липні затримали митники.

На митниці зазначили, що на доброчинну допомогу (ліки) неправильно оформили документи. Нібито вантаж перетинав кордон як "гуманітарний", а розмитнювали його вже як "комерційний".

ВІЛ-інфіковані кажуть: 5 тисяч пацієнтів терміново потребують арештованих препаратів, а помилки в документах виправили. Вони також бояться, що ліки можуть знищити.

В свою чергу, митники чекають на рішення досудового слідства. При цьому кажуть, що препарати перебувають на складах і зберігають їх у належних умовах.

Розмір позову може збільшитися, якщо Україна не отримає наступного траншу допомоги від Глобального фонду боротьби зі СНІДом у розмірі 300 млн. доларів.

Якщо конфлікт не завершиться на користь ВІЛ-хворих, а контракт біде зірвано, асоціація хворих на СНІД буде змушена збільшити суму позову на розмір втрат від співробітництва із Фондом, йдеться у листі юридичної компанії LCF Law Group, яка представляє інтереси хворих.

Реклама:

Головне сьогодні