Міністр Аніщенко про презервативи і памперси: "Дещо бездумно було зроблено"

— 5 серпня 2011, 16:37

За словами Аніщенка відповідний проект постанови готує Міністерство, пише УНІАН.

"Вже вчора ми почали писати і визначатися зі списком, в тому числі, чи потрібно всю стоматологію обкладати податком, в тому числі презервативи, в тому числі соски для дітей, у тому числі памперси... Ми підготували, і я думаю, в понеділок, або в середу на засіданні Кабінету міністрів ми внесемо зміни - постановою буде прийнято рішення про внесення змін, і там буде список", - сказав Аніщенко на прес-конференції.

Міністр визнав, що рішення про подорожчання презервативів та памперсів було помилковим, хоча ще два дні тому чиновник запевняв журналістів у необхідності подорожчання.

"Дещо бездумно було зроблено... У нас є різні інстанції, які хочуть наповнювати бюджет держави, але не завжди це буває продуктивно", - визнав міністр.

Аніщенко також вважає пропажу з аптек памперсів і презервативів перебільшеною. Міністр схильний пояснювати це переобліком, який буде тривати не більше одного-двох днів.

У той же час міністр не виключив, що памперси і презервативи пропали з продажу через бойкот. "Якщо захочуть бойкотувати, то може на довше. Я не маю відношення до торгівлі", - додав Аніщенко.

Реклама:

Головне сьогодні