Жінкам рекомендують пити мало, але часто

— 7 вересня 2011, 17:34

Пінта пива, келих вина або чарка більш міцного напою - такою дозою цілком можна завершити свій трудовий день, йдеться в науковій статті журналу PLoS Medicine, якц цитує ВВС .

Дослідження, в яких взяли участь 14 тисяч жінок, показали, що помірно питущі мають більше шансів дожити до 70 років, чим не п'ють зовсім або ж зловживають алкоголем.

Тижневу дозу алкоголю краще рівномірно розподілити на всі сім днів, ніж випити її за одні тільки вихідні, впевнені фахівці.

У порівнянні із зовсім непитущими жінками шанси п'ятдесятирічних дам, які споживали протягом життя щодня 15-30 грамів алкоголю, прожити довше 70 років, не захворівши на рак, діабет або стенокардією вище на 28%.

Учені поки не знають, чи тільки алкоголь робить позитивний вплив на організм, або це відбувається укупі з міцним генотипом самої людини.

Тим часом, безперечно, кажуть експерти, алкоголь здатен знизити опірність інсуліну і рівень холестерину в крові, а також зупинити запальні процеси в організмі.

"Невеликі дози алкоголю дійсно можуть захистити від серцевих захворювань, особливо жінок, які пережили менопаузу, але дуже важливо знати міру", - говорить Наташа Стюарт з британського благодійного фонду з боротьби із серцевими захворюваннями британської Heart Foundation.

"Зловживання алкоголем не тільки не допоможе серцю, а й негативно позначиться на роботі серцевого м'яза, підвищить тиск і, як наслідок, ризик інсульту", - додає вона.

Вчені вважають результати останніх досліджень дуже важливими, але підкреслюють, що підтримати здоров'я можна не тільки і не стільки алкоголем, скільки в першу чергу збалансованим харчуванням і активним способом життя.

Реклама:

Головне сьогодні