Тисячі людей страждають від "усміхненої депресії" - експерти

— 5 жовтня 2011, 16:31

Про це повідомляє The Daily Mail .

Фахівці називають це явище "усміхненою депресією". Як пояснює британський психіатр Космо Халлстром, люди з подібним діагнозом рідко визнають, що мають проблеми.

"Іноді вони кажуть: "Ні, в мене немає депресії" – та всміхаються. Але це сумна посмішка", - говорить лікар.

Такі люди не виказують своїх проблем зовнішньому світові. Часто вони продовжують працювати повний день, сумлінно виконують свої домашні обов'язки та ведуть активне соціальне життя. Проте водночас потерпають від від панічних атак, безсоння, низької самооцінки та навіть суїцидальних думок.

У тому, що більшу частину свого життя він страждав від періодів ненависті до самого себе, нещодавно зізнався популярний британський комік Девід Волліамс. Ховати за веселою маскою тяжку боротьбу з депресією свого часу довелось також акторові та письменнику Стівену Фраю, сценаристу Ленні Генрі, а також актору Тоні Хенкоку, який вкоротив собі віку в 44 роки.

За статистикою, кожен двадцятий у своєму житті зіткнеться з депресією. Багато хто роками живе з недіагностованою депресією, без допомоги та підтримки, що потенційно може призвести до руйнівних наслідків.

"Найгірше, що можна зробити, це "тримати обличчя", бо так ви лише збільшуєте тиск та не визнаєте, що хворі, й усе це означає, що стаєте ще більш хворим, що знадобиться більше часу на одужання, а також буде більше шансів на повторення епізодів (депресії)", - каже Халлстром.

Основною причиною, чому люди мовчки страждають від "усміхненої депресії", є дискримінація. За оцінками дослідників з компанії Mind, приблизно кожен п'ятий втрачає роботу після того, як зізнається, що має психічні проблеми.

Реклама:

Головне сьогодні