Підлітки не знають, як правильно худнути – американські вчені

— 1 листопада 2011, 16:37

Про це повідомляє Time.

Науковці з Університету Темпла використали дані з дослідження 2010-го року Philadelphia Youth Risk Behavior Survey, в якому взяли участь більше 43 тисяч старшокласників.

Із 5994 респондентів із надлишковою вагою 76% запевнили, що докладають зусиль, щоби схуднути. Водночас кількість курців серед саме цих підлітків виявилася вдвічі вищою порівняно з групою їхніх однолітків, які не намагаються позбутися своєї зайвої ваги.

Дівчата з надлишковою вагою виявилися на 40% сумліннішими в виконанні щоденних фізичних вправ тривалістю не менше години. В той самий час, ці ж дівчата виявилися любительками солодких газованих напоїв, вживаючи їх утричі частіше, ніж їхні ровесниці.

Так само, хлопці, що мріють позбутися зайвих кілограмів, мають утричі більшу схильність до сидячого способу життя. Іще вони 47% частіше просиджують по три години щодня за відеоіграми, порівняно з їхніми повними однолітками, яким байдуже до схуднення.

"Із позиції навчання основам здоров'я, виявити, що три чверті учнів із ожирінням хочуть скинути вагу – це саме те, що ми хочемо. Але їхня поведінка збентежує, вона є контрпродуктивною відносно того, що вони намагаються зробити", - говорить науковець Клер Ленхарт.

У той час як масштабні заходи в боротьбі з ожирінням школярів головним чином обмежуються забороною продавати газовані напої в школах, нема впевненості в тому, чи справді підлітки розуміють, як підтримувати здорову вагу.

"Якщо дитина приходить до свого педіатра, і доктор питає, чи вона худне, доречним наступним питанням може бути "Як ти це робиш?" Це могло б спрямувати ціих підлітків до продуктивніших способів скидання ваги", - говорить Ленхарт.

Реклама:

Головне сьогодні