Літні злочинці хворіють частіше за законослухняних громадян - вчені

— 11 листопада 2011, 14:51

До такого висновку дійшли дослідники з Університетів Кардіффа та Техасу, розглянувши дані щодо стану здоров'я 400 чоловіків.

Учені виявили, що правопорушники зрілого віку частіше потрапляють до лікарень і значно частіше отримують інвалідність.

Про це пише ВВС.

І навпаки, у віці близько 20 років ці чоловіки здебільшого можуть похвалитися міцнішим здоров'ям, ніж їхні законослухняні однолітки.

Результат дослідження опублікували журнали Criminal Behaviour та Mental Health.

Спостереження за піддослідними в рамках Кембріджського дослідження делінквентного розвитку розпочалося, коли їм було по 8-9 років. Експерти зібрали дані про чоловіків незадовго до їхніх 20, та ближче до 30 років. Результати обох досліджень підтвердили кращий стан здоров'я правопорушників.

Коли ж респондентам виповнилося по 48, учені знову поцікавилися станом їхнього здоров'я. Чоловіків поділили на три групи – 62% ніколи не коїли злочинів, 24% порушували закон лише в підлітковому віці, а 14% стали запеклими правопорушниками.

Дослідники з'ясували, що рецидивісти за останні 5 років утричі частіше потрапляли до лікарні – порівняно з представниками перших двох груп.

Із 17 учасників дослідження, що вже пішли з життя, 13 мали карну судимість.

"Причини такого погіршення здоров'я не з'ясовані. Високоризикована поведінка та стиль життя можуть збільшувати ймовірність нещасного випадку чи травми, призводячи до госпіталізації та інвалідності", - зазначає керівник дослідження, професор Джонатан Шеперд.

"Ймовірно, до цього може мати відношення тривале ув'язнення…Очевидним є те, що ті, хто, ставши дорослим, затято продовжує коїти злочини, мають високий ризик того, що в них буде погане здоров'я, порівняно з іншими групами", - каже науковець.

Дослідники наголошують на необхідності об'єднання зусиль соціальних і медичних організацій та органів карної юстиції задля подолання після-підліткової злочинності.

Реклама:

Головне сьогодні