''Англійське харчування'' може врятувати тисячі життів

— 3 листопада 2011, 15:39

Про це свідчать дані дослідження, опублікованому в медичному журналі BMJ Open, які цитують Бі-бі-сі.

Експерти Оксфордського університету кажуть, що англійці їдять більше овочів і фруктів, а також вживають менше солі і жирів, а це, своєю чергою, знижує ризик серцево-судинних та онкологічних захворювань.

Допомогти усунути розбіжності в раціоні мешканців різних частин Британії може запровадження податку на продукти з високим вмістом жирів та солі, а також пільг на купівлю фруктів та овочів.

У Британському фонді боротьби із серцево-судинними захворюваннями кажуть, що дослідження свідчить про відмінності між жителями різних частин Британії, що вимагає пильної уваги уряду.

За офіційними даними, рівень смертності від серцево-судинних та онкологічних захворювань у Шотландії, Вельсі та Північній Ірландії є вищим, ніж в Англії, і значну роль тут відіграє харчування.

Торік вчені підрахували, що якби все населення Британії дотримувалося дієтичних вказівок із споживання жирів, солі, жорсткої їжі та овочів і овочів, то можна було б врятувати 30 тисяч людей на рік.

Тепер ті ж самі вчені з Оксфорду звернули увагу на відмінності у стані здоров’я людей в різних частинах Британії.

Вони проаналізували, чи можна було б запобігти смертності від серцево-судинних захворювань, інсульту та 10 різновидів онкозахворювань, пов’язаних з поганим харчуванням, якби населення Шотландії, Вельсу та Північної Ірландії перейшло б на режим харчування, що є типовим для англійців.

Вчені кажуть, що раціон англійців є далеким від ідеального, проте він має бути доступним і для мешканців інших областей країни.

Реклама:

Головне сьогодні