Американці навчилися змінювати колір очей

— 4 листопада 2011, 12:04

За словами співробітника каліфорнійської фірми Stroma Medical Грега Хоумера (Gregg Homer), якого цитує Medportal.ru, процедура проводиться спеціально налаштованим лазером, що руйнує у сітківці ока пігмент меланін, відповідальний за темне забарвлення тканин.

Сама процедура триває близько 20 секунд, а зміна кольору відбувається поступово протягом двох-трьох тижнів. Після цього очі залишаються блакитними назавжди.

Хоумер заявив, що він переконаний у безпеці нової методики. Проте представник Американського коледжу офтальмології Елмер Ту зазначив, що вивільнення меланіну у внутрішньоочну рідину в ході процедури теоретично може підвищити ризик розвитку пігментної глаукоми - важкого захворювання, що загрожує сліпотою.

Підтвердити або спростувати ці побоювання повинні подальші випробування методики, які триватимуть не менше року. У разі їх успіху новий прилад з'явиться на світовому ринку вже через 18 місяців. Ймовірна вартість процедури - близько п'яти тисяч доларів.

Виконавчий директор Stroma Medical Дауге Деніелс пояснив, що перефарбування очей лазером вільне від недоліків кольорових контактних лінз. Зокрема, світлі лінзи на темних очах виглядають неприродньо і заважають зору. Крім того, їх постійне носіння може призвести до розвитку інфекції.

Реклама:

Головне сьогодні