Тест

Від куріння можуть повідвалюватися соски – пластичний хірург

Нікотин та окис вуглецю, що потрапляють до організму під час паління, можуть заважати надходженню крові до різних частин тіла і, таким чином, перешкоджати процесу загоєння після операції та навіть призвести до гангрени.

Про це повідомляє The Daily Mail із посиланням на CNN

Токсини здатні діяти як "турнікет" та фактично вбивати якусь частину тіла, перекриваючи шлях крові.

"Мене тіпає щоразу як я бачу пацієнтку (що прийшла) на підтяжку грудей та яка є курцем… Я до смерті боюся, що, попри мої застереження, вона палитиме перед чи після операції, й через це її соски почорніють та підпадуть… Я таке вже бачив", - каже відомий хірург.

Йоун пригадує одну свою пацієнтку, груди якої довелося рятувати після того, як дрібні судини перестали пропускати кров і утворився застій. Жінці довелося пройти курс лікування, зокрема їй прикладали п’явок, щоб ті відсмоктували "стару" кров.

"Якщо ви робите підтяжку живота й курите, можете отримати інфекцію в результаті того, що в вас буде велика відкрита рана, що гоїтиметься три місяці", - попереджає лікар.

"Якщо ви робите підтяжку обличчя й курите, шкіра на ваших щоках може почорніти й злізти, лишивши відкритий жировий шар", - каже він.

За даними британської Національної системи охорони здоров’я, в курців частіше виникають проблеми з загоєнням ран, порівняно з пацієнтами, що не палять. Курці частіше потребують лікування інфекцій та довше лишаються в лікарнях.