Фізична активність впливає на кількість з'їденого шоколаду – дослідження

6
8 грудня 2011

Про це свідчать дані дослідження, що провели вчені із Університету Ексетера (Великобританія), пише Компьюлента.

Виявляється, навіть у стресових ситуаціях "офісний планктон" з'їдає лише половину своєї звичної норми, якщо наважується на "спалахи" фізичної активності.

Експеримент проводився на 78-и добровольцях, в чиєму раціоні регулярно присутній шоколад. Після двох днів утримання від шоколаду, випробовуваних ставили в умови, що імітують їх робоче оточення.

Учасників розділили на групи, які повинні були здійснити 15-хвилинну пробіжку на біговій доріжці.

Потім одній групі давали легке завдання, яке слід було виконувати за столом, інші мали вирішити завдання складніше, а ще двом дозволили трохи відпочити перед виконанням аналогічних завдань. У всіх піддослідних на столах стояли таці з шоколадом.

Так, виявилося, що ті, хто бігали перед роботою з'їдали вполовину менше шоколаду, ніж інші - близько 15 г солодких ласощів проти 28 г.

При цьому складність завдання, яке виконувалося ніяк не впливала на кількість з'їденого шоколаду. Це свідчить про те, що стрес не позначився на потягу до солодкого.  



powered by lun.ua