Створено першу "успішну" вакцину від раку грудей

— 2 лютого 2012, 13:30

Медики назвали вакцину "перспективною": за результатами дослідження Університету Пенсільванії, 85% жінок з раком протоків молочної залози (початковою формою раку) були захищені від хвороби навіть після чотирьох років після вакцинації, пише ТСН із посиланням на The Daily mail.

Вакцину випробували на 27 пацієнтах, кожному з яких робилися чотиритижневі ін'єкції персонально складеної вакцини. А через два тижні провели операцію, щоб видалити залишки пухлини.

Перевіривши зразки тканин, взяті до вакцинації і після, лікарі виявили, що 20% змогли повністю позбутися пухлини, а у решти кількість білків HER2/neu, які шкодять організму, значно скоротилася.

За словами дослідників, найближчим часом має розпочатися друга частина випробувань, але вже зараз отримані результати свідчать про те, що вакцинація виявиться успішною для ранніх та локалізованих форм раку.

Важливо зазначити, що деякі пацієнти зберегли свій імунітет протягом більше чотирьох років, тобто вакцина продовжує захищати від рецидивів. Результати дослідження також показали, що вакцина є безпечною і засвоюється відносно легко, без яких-небудь значних побічних ефектів.
Серед останніх були зафіксовані нездужання, озноб, лихоманка і головні болі.

Реклама:

Головне сьогодні