Британським школяркам без дозволу батьків вживили контрацептивні імплантати

— 8 лютого 2012, 13:25

Батькам про це не повідомляли та дозволу не питали з міркувань "збереження конфіденційності пацієнта".

Про це пише The Daily Mail.

Медичні маніпуляції проводилися в медичних закладах, або ж просто в школах. 1700 дівчат отримали гормональні імплантати в руку, 800 учениць дістали контрацептивні ін’єкції.

Персоналові учбових закладів заборонили попереджати батьків про процедуру, а також інформувати про неї після проведення.

Обурені батьки, активісти та члени парламенту, що виступають категорично проти такого методу запобігання підлітковим вагітностям, наголошують, що це є порушенням права на захист дітей.

Обидві форми контрацепції, що були запропоновані школяркам, можуть мати неприємні побічні ефекти, як то збільшення ваги, депресія та порушення менструального циклу. Вживлений імплантат діє 3 роки, ін’єкція – три місяці.

"Я дуже зла. Я згодна з тим, що дуже важливо давати тинейджерам знання з сексуального здоров’я та контрацепції, але це вже занадто", - поділилася одна з матерів, чия 13-річна донька отримала імплантат у школі Саутгемптону.

"Я говорила з багатьма батьками зі школи, й вони були нажахані, коли дізналися про те, що сталося", - додала вона.

Рівень підліткових вагітностей у Британії досі лишається вдвічі вищим, ніж у Франції та Німеччині, й у п’ять разів вищим, ніж у Голандії.

Реклама:

Головне сьогодні