Кава не збільшує ризик хронічних захворювань - вчені

— 20 березня 2012, 10:19

Такого висновку дійшла група науковців на чолі з Гайнером Боінґом та Анною Фльоґель із Німецького інституту харчування Потсдам-Ребрюке (DіfE), які протягом дев'яти років спостерігали за понад 42 тисячами чоловіків і жінок, пише Deutsche Welle.

Науковці фіксували їхній стиль харчування та життя й аналізували медичні показники. При цьому йшлося не про одне захворювання, а про низку хронічних недуг.

Так, за час, коли проводилося дослідження, 1432 учасники дослідження захворіли на діабет 2-го типу, 394 людини пережили серцевий інфаркт, у 310 трапився інсульт, а 1801 людина занедужала на рак.

Вчені порівняли дані осіб, які споживали каву великими обсягами, з показниками тих, хто пив кави мало, і не встановили у перших підвищеного ризику захворіти на хронічні недуги.

А в осіб, які випивали більше чотирьох чашок кави на день, помітили навіть зменшений ризик дістати діабет.

РЕКЛАМА:

"Наші дані збігаються із результатами досліджень науковців із США. Хто любить насолоджуватися кавою, той може продовжувати це робити без задньої думки. З іншого боку, побачивши дані досліджень, не варто одразу бігти до кавового автомату та споживати її гігантськими кількостями", - розповіла Анна Фльоґель.

"Важливо зважати також на те, аби регулярно їсти зернові продукти, мало м'яса, багато овочів та фруктів, а також не курити та багато рухатися", - наголошує керівник дослідження Гайнер Боінґ.

Реклама:

Головне сьогодні