Дівчинка - "білосніжка" народилася фактично без крові

— 2 квітня 2012, 18:29

Рівень гемоглобіну в новонародженої був настільки низьким, що рідину, яка циркулювала її судинами, не можна було навіть назвати кров’ю.

Про це пише The Daily Mail.

Медики гадали, що маля не проживе більше кількох годин, однак, завдяки кільком переливанням крові, Олівія вижила.

Тепер, коли найстрашніше позаду, її мати згадує, який шок вона відчула, народивши дитину, "білу, мов примара".

"Олівія – мій первісток, тож насправді я не знала, чого чекати – але точно не думала, що вона буде такого кольору", - зізнається 31-річна Луїза Беармен.

"Коли Олівія народилася, така біла, ми не розуміли, що відбувається. То було таке полегшення, коли лікарі пояснили нам, у чому справа, і було дивовижно, коли вони влили в неї кров, і вона поволі набула чудового рожевого кольору", - згадує жінка.

Дитина з’явилася на світ на шість тижнів раніше, ніж очікували. Батьки забили на сполох після того, як протягом трьох днів не чули поштовхів у животі Луїзи. Зробивши жінці УЗД, лікарі сказали, що тут потрібен терміновий кесарів розтин.

Причиною анемії в новонародженого може стати кровотеча з плаценти або ж несумісність груп крові між матір’ю та дитям.

Одначе, як зізнається співробітниця дитячого відділення, за 20 років роботи з новонародженими вона жодного разу навіть не чула, щоб гемоглобін у маляти був настільки низьким, як у Олівії.

"До кесаревого розтину чи під час операції не було жодних ознак крововтрати. Лише коли ми провели подальші обстеження Луїзи, то виявили, що кров дитини напряму переходить у кровотік її мами", - розповідає медсестра Шарон Пілгрім.

Чому таке сталося з дівчинкою, для медиків так і лишилося загадкою.

Реклама:

Головне сьогодні