Вчені пропонують лікувати рак препаратами для діабетиків

— 5 квітня 2012, 10:05

Активність ліків по відношенню до різних видів раку виявили дві незалежні групи дослідників із США і Канади, повідомляє Medportal.ru із посиланням на Medical News Today.

Канадці, очолювані Ентоні Джошуа (Anthony Joshua) з Лікарні принцеси Маргарет в Торонто, для участі в дослідженні відібрали 22 особи з раком передміхурової залози. Всіх учасників готували до операції з видалення органу. В ході підготовки їм тричі на день давали по 500 міліграмів метформіну. У середньому хворі отримували препарат протягом 41 дня.

Група Джошуа вивчила віддалені у пацієнтів пухлинні тканини, а потім порівняла отримані дані з результатами попередніх досліджень, проведених за допомогою біопсії. Вчені з'ясували, що після призначення метформіну швидкість росту пухлин простати знизилася.

Дослідники з Мерілендського університету в США, в свою чергу, провели серію експериментів на мишах, схильних до розвитку гепатоцелюлярної карциноми (найбільш поширеної ракової пухлини печінки).

За результатами дослідження, у гризунів, яким вводили метформін, кількість розвинених пухлин була на 57% нижче, ніж у тварин з контрольної групи. Крім того, розміри пухлин у мишей з першої групи виявилися на 37% менше, ніж у гризунів, які не отримували ліки.

Реклама:

Головне сьогодні