Собаки все частіше страждають від депресії та анорексії - ветеринари

— 25 червня 2012, 11:50

Такі звички як гавкання на незнайомців, страх перед феєрверками та скавчання, коли собаку лишають удома саму, сучасні експерти можуть кваліфікувати як "гіперактивність", "фобічна поведінка" та "сепараційна тривожність".

Про це повідомляє The Sun.

Іще ветеринарам доводиться діагностувати в чотирилапих пацієнтів такі розлади як безсоння, анорексія, нанесення собі травм, стрес та депресія.

Найчастіше собаки страждають на гіперактивність, 60% британських цуциків демонструють таку поведінку "часто", "іноді", або ж "постійно".

Як підрахували дослідники, 30% собак мають якісь страхи чи фобії, а 22,5% страждають від обсесивно-компульсивних розладів – наприклад, надмірне вилизування лап чи гонитва за хвостом. 12% песиків надто тяжко переживають розлуку з господарем.

Такі дані представила почесний секретар філіалу Британської малої асоціації ветеринарів Клер Корріден, опитавши понад 1300 собаковласників, що протягом двох тижнів спостерігали за поведінкою своїх улюбленців.

"Ми всі дуже заклопотані, тож часто коти та собаки проводять менше часу зі своїми власниками, і менше часу соціалізуються", - констатує ветеринар.

Проблеми з поведінкою експерти все частіше помічають в котів, кролів та навіть папуг.

Утім дослідниця визнає, популярність медикаментів для тварин може призвести до того, що причини їхніх проблем так і лишатимуться невирішеними, а "медикалізація" нормальної собачої поведінки може стати виправданням для хазяйського недбальства.

Реклама:

Головне сьогодні