Чаювання допоможе захиститися від діабету – вчені

9
5 червня 2012

Дослідники з Центру досліджень діабету імені Лейбніца при Дюссельдорфському університеті звернули увагу на те, мешканці яких країн зовсім не люблять чаювати, а яких, наприклад, Британії, висьорбують по кілька чашок на день.

Ці дані науковці співставили з рівнем захворюваності на діабет, пише The Daily Mail.

"Ожиріння є найбільшим фактором ризику для розвитку діабету 2-го типу, але фактори дієти також відіграють свою роль. Таким цікавим фактором є споживання чаю", - говорить керівник дослідження Крістіан Хердер.

"Споживання чаю здатне знижувати ризик діабету 2-го типу, впливаючи на розщеплення глюкози, засвоєння глюкози, та захищаючи беа-клітини від негативного впливу вільних радикалів. Цей позитивний ефект можна пояснити наявністю в чаї поліфенолів", - пояснює він.

Причому, як зазначає науковець, ризик діабету знижується на 20% лише в тих людей, які випивають щонайменше 4 чашки чаю на день. Ті, хто рідше п’є чай або ж узагалі його не вживає, мають однакові шанси захворіти на діабет 2-го типу в похилому віці.

powered by lun.ua