Фізична активність має протизапальний ефект на організм

— 31 серпня 2012, 10:30

Такого висновку дійшла Британська серцева фундація та Університетський коледж Лондона. У спостереженні брало участь 4000 громадян Великобританії, середній вік яких - 49 років, пише Deutsche Welle.

"Попередні дослідженя щодо впливу фізичних вправ на здоров'я не охоплювали тривалого періоду часу", - говорить керівник дослідження доктор Марк Ґамер. – Наше 10-річне спостереження показало, що провадження активного способу життя справді зменшує ризик виникнення запальних процесів та серцевих хвороб", - говорить дослідник.

З віком запальні процеси в організмі стають усе частішими, що є однією з причин виникнення атеросклерозу - закупорки артерій – смертельно небезпечної хвороби. Тому лікарі заоохочують кожного займатися спортом або бодай провадити активний спосіб життя. Навіть робота по господарству вважається корисною активністю.

Змусити людину займатись спортом складно, а ще складніше зробити активний спосіб життя звичкою. Великі спортивні події як Олімпійські ігри значно підживлюють інтерес громадськості до спорту, однак шлях від дивана до спортивної зали для більшості залишається нездоланним.

Організатори нинішніх ігор у Лондоні сподіваються, що по завершенні змагань мільйони людей по всьому світу візмутьтся робити вправи тричі на тиждень. Однак, дані, оприлюдненні британським урядом свідчать, що відсоток людей, котрі займаються спортом постійно падає.

За словами дослідника Британського незалежного центру ідей у галузі спорту Семе Томліна, "універсального рецепту" заохочення до спорту не існує, тому ключовою повинна бути мотивація.

Коли йдеться про майбутнє покоління професійних атлетів, шкільний спорт відіграє величезну роль, однак його ресурси й можливості обмежені. Недостатня увага до спорту під час навчальних семестрів погіршує ситуацію.

Привернути увагу громадськості до необхідності ведення здорового способу життя можуть великі спортивні події.

Дослідження, проведені спільно Німецькою асоціацією сприяння спорту та Кельнським спортивним університетом показало, що Олімпійські ігри чи спортивні першості мотивують близько 23 відсотки німців зайнятись спортом. Ще понад 80 відсотків опитаних вважають спортсменів гарними прикладами для наслідування, коли йдеться про чесність, працелюбність і вміння працювати в команді.

Реклама:

Головне сьогодні