Тест

Дослідники: наші діти замало рухаються – винні численні гаджети

Замість рухливих ігор більшість хлопчиків та дівчаток живуть на диванах перед телевізорами, пишуть смски та грають у комп’ютерні ігри.

Про це пише The Sun.

Дослідники підрахували, в Англіії, де 25% дітей мають зайву вагу, середньостатистична дитина витрачає 10 годин на написання смс, 8 – на відеоігри та 35 – на перегляд телевізора. В онлайні вона проводить 51 годину на тиждень, а на вулиці гуляє – лише 2,5 години.

Американські хлопці та дівчата, серед яких зайву вагу мають 35%, пишуть смс по 1,5 години на тиждень, телевізор дивляться 28 годин, грають у відеоігри – 7,91 години. В онлайні американська дитина буває 53 години на тиждень, а на вулиці – півгодини.

"Дозвілля дітей за останні 20 років дуже змінилося… Просто будуючи халабуду чи сплітаючи віночок із ромашок, діти робили щось активне, соціальне та креативне", - говорить колишня директорка школи, а нині письменниця, авторка книги "Токсичне дитинство" Сью Палмер.

Нині ж, каже вона, діти проводять більшу частину свого часу на самоті, сидячи в компанії екрану. Між тим психологи наголошують – ігри надворі так само необхідні для розвитку, як сон та їжа.

"Ми ставимося до наших дітей як до хатніх тварин, яких лише вигулюємо на повідці", - говорить Палмер.

Із одного боку, сучасним батькам лячно відпустити дитину на вулицю, де ходять педофіли та сновигають машини. Коли ж ми змушуємо ї сидіти в хаті, вони занурюються в віртуальний світ. Золоту середину знайти важко, але батьки принаймні мають "дозувати" час, який їхні діти проводять коло гаджетів, кажуть психологи.