Харчування дитини у фаст-фуді знижує рівень її IQ

— 4 жовтня 2012, 13:33

Про це свідчать дані нового дослідження Лондонського університету, в якому розглядалося, як щоденний раціон вливає на пізнавальні здібності дитини та її ріст. У експерименті взяли участь 4 тис. шотландських дітей віком від 3-х до 5-ти років, пише TheDaily Mail.

Так, за даними дослідження, виявилося, що батьки із вищим соціально-економічним статусом дають своїм дітям страви, виготовлені зі свіжих продуктів, що позитивно позначається на їхньому IQ.

Батьки ж із нищим соціальним статусом, які в силу завантаженності мають менше часу на приготування їжі, більше годують своїх дітей фаст-фудом, що призводить до зниження рівня інтелекту.

За словами лікаря Софі вон Штамм із департаменту психології Лондонського університету, це дослідження потребує певного часу, аби віднайти переконливі докази на підтримку гучних кампаній, спрямованих на зниження кількості споживаного дітьми фаст-фуду.

Вона також вважає, що школи у менш привілейованих районах мають більше збалансувати раціон дітей, для того аби розкрити їх розумовий потенціал.

Схожі відкриття були зроблені в австралійському дослідженні, опублікованому в серпні. Було встановлено, що в той час, як здорове харчування може дати поштовх до розвитку, малюки, що переважно вживали напої та солодощі були менш "яскравими", по мірі того, як вони виростали.

Іще одне дослідження, проведене вченими із Університету Аделаїди (США), показало, що діти, які споживають нездорову їжу, таку як чіпси, піццу, печиво у віці до трьох років, матимуть нищий рівень IQ.

Ці діти, які були протестовані повторно через 5 років, мали рівень IQ на 5 пунктів нижче, ніж їх однолітки, що вживали здорову їжу.

Реклама:

Головне сьогодні