Рецепт омолоджуючого смузі від дієтолога

Дієтолог Оксана Скиталінська пропонує насолоджуватись смачними смузі з користю для здоров’я.

"Українська правда. Життя" вже розповідала про те, що таке смузі. Рецептів цих сумішей – безліч, по світі відкриваються спеціальні смузі-бари, видаються книжки з рецептами, розробляються смузі-дієти, з’являються фан-клуби смузі

Цього разу вашій увазі – омолоджуюче смузі за рецептом Оксани Скиталінської (

2 порції)

Дія на організм:Омолоджує клітини тіла, лагодить "поломки" в них, інактивує агресивні вільні радикали, нормалізує метаболізм, підвищує імунітет, нормалізує рівень холестерину, виводить токсичні речовини, збільшує енергетичний потенціал.

Діючі речовини: антиоксиданти біофлавоноїди, лігнани, розчинні та нерозчинні харчові волокна, вітаміни групи В (особливо багато фолієвої кислоти), С, Е, кисломолочні бактерії, цукри та органічні кислоти.

1 чашка чорного винограду

1 повна чайна ложка насіння льону

1 повна чайна ложка вівсяних висівок

2-см шматочок банана

1/2 чашки кефіру

Збити у блендері до крему. Збивати довго, щоб подрібнилися всі виноградні кісточки - не менше 3 хв. Приймати в якості десерта. Бажано - в першій половині дня, коли обмін речовин швидкий (ідеально - під час сніданку)

Ось ще кілька корисних рецептів смузі

Рецепт смузі "Стрункі друзі"

1 склянка 1,5% кефіру

2 чайні ложки насіння льону

1 чайна ложка насіння сезаму

½ чашки сезонних ягід (полуниця, малина, чорниця і тд)

1/4 банана

Збити всі компоненти у блендері, вживати замість сніданку, 1го сніданку або полуденку. Курс – 1 -3 місяці. У поєднанні з ранковими пробіжками, вправами для обличчя, результат буде "на обличчя" і "на фігуру".

Можна робити і розвантажувальні дні, але для цього кефіру потрібно взяти 1,5 л, а банан не додавати. Збільшити вживання чистої води.

Смузі "Молоді судинки":

1 повна чайна ложка насіння льону, ¼ банана, 1 чайна ложка будь-яких заморожених ягід, 1 чайна ложка горіхів (будь-яких). 150 г 1% кефіру. Збити у блендері і відразу вживати, насолоджуючись.

Смузі "Підтримка тилу"

1 склянка кефіру
1/4 банана
3 очищені фініки
1 чайна ложка висівок
½ чайної ложки порошку цикорію розчинного
На кінчику ножа – кориця мелена

Всі інгредієнти кладете у блендер, збиваєте, розливаєте у дві склянки і смакуєте незадовго до сну.

Цей корисний десерт оздоровлює кишкову мікрофлору, активізує систему детоксикації організму, очищує шкіру і продовжує життя.


Реклама:

Головне сьогодні