Прикликати лелеку: дієта і фізкультура для тих, хто хоче дитину

— 26 листопада 2012, 15:23

Експерт із фітнесу Нікі Вотерман застерігає: жінки, які занадто виснажують себе тренуваннями, ризикують втратити одразу забагато жиру, який допомагає організмові виробляти естроген. Якщо ж рівень цього гормону буде занизьким, овуляція може стати нерегулярною. Коли жінка втрачає багато ваги, у неї взагалі можуть припинитися менструації.

Про це пише The Sun.

Небезпека чатує й на чоловіків, каже Вотерман. Надмірні фізичні навантаження можуть спричинити підвищення внутрішньої температури тіла та втрату завеликої кількості кілограмів, що може погано вплинути на морфологію сперми.

Водночас саме спорт, зокрема заняття пілатесом, йогою тощо може помогти позбутися стресу, тим самим підвищуючи шанси пари на настання бажаної вагітності, каже експерт.

"Вправи допомагають відновити баланс гормонів та плідність. Виробляються ендорфіни, які допомагають вам долати біль та стрес, поліпшують настрій. Крім цього, ставши активною, ви можете покращити свій сон та подолати втому", - говорить Нікі.

Уже навіть не кажучи про паління, ті, хто намагається зачати дитину, мають бути дуже обережні з алкоголем, каже доктор Мерилін Гленвілль.

Жінки, які випивають на тиждень дві 175-мілілітрові келихи вина, мають удвічі більше шансів завагітніти протягом півроку, ніж ті, хто п’є більше.

Спиртне перешкоджає засвоєнню організмом цинку, а що до чоловіків – робить сперматозоїди менш рухливими та й узагалі зменшує їхню кількість. Це ж саме можна сказати й про кофеїн – і лікар радить відмовитися від нього щонайменше за 3 місяці перед зачаттям.

Тим, хто мріє про нащадків, треба пам’ятати й про вітаміни: С, В6, В12 та Е, фолієву кислоту, цинк, селен жирні кислоти Омега 3.

"Дуже важливо усвідомити, що для того, щоби яйцеклітини визріли в яєчниках та вийшли під час овуляції, потрібно щонайменше три місяці… І потрібно щонайменше три місяці, щоби розвинулися клітини сперматозоїдів. Це означає, що підібравши собі дієту, ви маєте дотримуватися її принаймні три місяці, щоби вона хоча б почала працювати", - зазначає дієтолог Аманда Арселл.

Реклама:

Головне сьогодні