Учені знайшли зв’язок між чищенням зубів та ерекцією

— 4 грудня 2012, 14:13

Турецькі науковці з Університету Іньоню підрахували: чоловіки з захворюваннями тканин періодонту у понад 3 рази частіше потерпають від еректильної дисфункції.

Про це пише The Daily Mail.

У дослідженні взяли участь 80 добровольців віком від 30 до 40 років, котрі мали еректильну дисфункцію, а також контрольна група з 82 чоловіків.

Запалення ясен учені виявили у 53% представників першої групи, у другій групі таких виявилося 23%.

Урахувавши й інші фактори, вік, індекс маси тіла, рівень прибутків, освіти тощо, дослідники дійшли висновку: чоловіки, хворі на періодонтит, мають у 3,29 рази вищі шанси отримати проблеми з ерекцією.

Результати попередніх досліджень вказували а те, що хронічний періодонтит здатен викликати захворювання судин, наприклад, коронарну хворобу серця, яка пов’язана із проблемами з ерекцією, зазначає автор дослідження, доктор Фейт Огаз.

"Варто знати, що еректильну дисфункцію та хронічний періодонтит у людей спричиняють ті самі фактори ризику, такі як старіння, куріння, діабет та захворювання коронарних артерій", - каже вона.

"Результат нашого дослідження підтверджує теорію про те, що хронічний періодонтит частіше зустрічається в пацієнтів із еректильною дисфункцією, аніж у тих, у кого все гаразд, і має розглядатися лікарями як чинник під час лікування проблем ерекції", - підсумовує Огаз.

Реклама:

Головне сьогодні