Усиновлена дитина подовжує життя батькам

— 6 грудня 2012, 12:35

Узявши ж до своєї сім’ї знедолену дитину, можна зробити своєї життя довшим.

Утім це стосується лише тих пар, які хочуть мати дітей, але не мають змоги, уточнюють автори дослідження. Чи впливає на тривалість життя тих людей, які свідомо обрали для себе бути "чайлд-фрі", це їхнє рішення, вчені не вивчали.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Серед можливих причин передчасної смерті в людей, які страждають через неможливість мати дітей, їхня "ризикована поведінка" – вживання алкоголю та наркотиків, а також депресії.

До таких висновків учені дійшли, проаналізувавши дані щодо понад 21 тисячі пар, які із 1994-го до 2005-го року зверталися до медичних установ, щоби спробувати екстракорпоральне запліднення. За цей період у цих родинах народилося понад 15 тисяч діток, і близько 1,5 тисячі були всиновлені.

Неймовірно, але в жінок, котрі, попри всі намагання, лишилися бездітними, рівень смертності від захворювань системи кровообігу, раку та нещасних випадків виявився в 4 рази вищим, ніж у тих, хто все-таки народив власну дитину. Рівень смертності в жінок, які всиновили дитину, виявився на 50% нижчим, аніж у представниць першої групи.

Що до чоловіків, то бездітних померло удвічі більше, ніж тих, хто став батьком – рідним чи прийомним.

Деякі ж науковці зазначають, результати дослідження можна пояснити тим, що люди, котрі досягають своєї найбільшої мети (а в даному випадку це – народження дитини) узагалі мають міцніше здоров’я, ніж ті, кому здійснити мрію не вдається.

Реклама:

Головне сьогодні