Гелевий манікюр призводить до раку шкіри - вчені

— 6 березня 2013, 15:19

Зазначимо, що для довготривалого манікюру використовують три шари гелевого лаку: основа, кольоровий шар та дзеркальний закріплювач. Кожен шар фіксується на нігтях за допомогою ультрафіолетової лампи, що на думку дослідників, може мати побічні небезпечні ефекти.

За словами лікаря Кріс Адігун з Нью-Йоркського медичного університету, УФ-лампи шкодять клітинам шкіри так само, як і солярії, пише The Daily Mail.

Крім того, є побоювання, що стан УФ-ламп майже не контролюється, а клієнти не знають, скільки шкідливого опромінення отримують.

Стурбована лікарка радить змащувати руки товстим шаром захисного крему, перед тим як робити такий манікюр.

У 2009-ому році стало відомо про двох жінок, на руках яких розвинулися пухлини після впливу УФ-світла на нігті.

Лікарка радить використовувати такий манікюр лише для особливих випадків, щоб "зменшити наслідки хімічної травми".

Іще одним мінусом такого манікюру є те, що шкіра на руках старіє швидше. "Ви матимете ідеальні нігті на зморшкуватих руках", - зазначає вона.

Крім того, такий манікюр може приховати якісь проблеми з нігтями, що в свою чергу призведе до затримки у постановці діагнозу. "Тривалий манікюр - погана ідея, бо ви не бачите, що відбувається під лаком", - зазначає фахівець.

Йдеться також про те, що довготривалий манікюр призводить до того, що нігтьова пластина стає тоншою, а також втрачає природній блиск і стає крихкою.

В свою чергу, представник компанії із виробництва довготривалих лаків, заявив, що вплив УФ-променів від лампи для закріплення манікюру, є не більш небезпечним аніж смужка звичайного світла, яке падає на людину з вікна.

Реклама:

Головне сьогодні