Клітковина врятує від інсульту - вчені

9
1 квітня 2013

Раніше проведені дослідження вже показали, що клітковина може скоротити такі фактори ризику виникнення інсульту як високий кров'яний тиск і високі показники "поганого" холестерину, пише РИА Новости.

У новому дослідженні, яким керувала доктор Діана Тріплетон з Наукової школи з питань харчування при університеті Лідса, вчені виявили, що збільшення на 7 грам споживання клітковини щодня на 7% знижує ризик первинного інсульту.
Таку надбавку дають одна порція спагетті з твердих сортів пшениці плюс дві порції фруктів або овочів.

Висновки вчених засновані на вивченні восьми досліджень по темі, опублікованих в період між 1990 і 2012 роками.

"Споживання багатих на клітковину їжі важливо для кожного, а особливо для людей, які мають такі фактори ризику розвитку інсульту як зайва вага, куріння і високий кров'яний тиск", - заявила Тріплетон.

Зазначимо, що медики рекомендують щодня споживати як мінімум 25 грам клітковини. Щоб отримати цю кількість, необхідно з'їдати 7-8 порцій зернових продуктів і 9-10 порцій фруктів і овочів.

Раніше японські вчені виявили, що регулярне споживання кави і зеленого чаю може знизити ризик інсульту на 14-20%.

powered by lun.ua