Тест

Богатирьова пропонує створити Медичний кодекс

Про це заявила міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова під час виступу з відкритою лекцією у Національному медичному університеті ім. О. О. Богомольця, повідомляє прес-служба відомства.

За словами Богатирьової, до Медичного Кодексу мають увійти закони "Про особливості діяльності закладів охорони здоров'я", "Про правовий статус медичних працівників", "Про права пацієнтів" та інші законодавчі акти, що регламентують правовідносини в системі охорони здоров'я.

Міністр пояснила, що необхідно вдосконалити законодавчу базу, якою регулюються правовідносини у медичній сфері.

За її словами, проект закону "Про права пацієнтів", в якому визначаються правові, економічні, організаційні основи захисту прав та законних інтересів пацієнтів вже у Верховній Раді.

"Зараз в Міністерстві охорони здоров'я опрацьовується законопроект про особливості діяльності закладів охорони здоров'я. Стоїть питання про необхідність розробки та впровадження закону про юридичні аспекти діяльності медичного працівника. Професійним лікарським асоціаціям варто наповнити оновленим змістом Етичний кодекс лікаря України", - розказала Богатирьова.

Українська правда. Життя