На Миколаївщині вагітність і пологи жінки пройшли на інсуліновій помпі

— 8 квітня 2013, 19:28

А 18 лютого в родині Юлії та Олександра Борцових народилась маленька донечка Софія, - медики назвали це "унікальним випадком", повідомляє у понеділок пресс-служба МОЗ.

Як зазначає відомство, режим введення інсуліну за допомогою помпи максимально наближений до фізіологічної секреції підшлункової залози здорової людини. Самі ці властивості і підтримують організм хворого на діабет, а у випадку з вагітністю надають змогу виносити і народити здорову дитину.

Цукровий діабет - одне з найпоширеніших захворювань в цивілізованому світі. На земній кулі зареєстровано понад 250 млн. хворих на цей недуг. Жінці, хворій на цукровий діабет, щоб завагітніти, виносити та народити дитину, треба подолати багато перешкод.

Лікарі приділяють особливу увагу жінкам-діабетикам у період виношування дитини. Адже такі мами належать до групи ризику: у них вища ймовірність викиднів, гестозів, порушень функції нирок, інфекційних захворювань.

Під впливом гормонів вагітності перебіг хвороби зазвичай погіршується: підвищується рівень глюкози крові, збільшується виділення глюкози з сечею, часті збої у всіх видах обміну речовин, що порушує роботу багатьох органів.

Як пише прес-служба Мінздоров’я, "миколаївські лікарі довели, що виносити і народити здорове дитя при цукровому діабеті можливо!"

Протипоказанням до зачаття є тільки декомпенсований - тобто той, що не піддається лікуванню - діабет і серйозні ускладнення у вигляді важкого ураження нирок, очей або інших органів.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні