Світові загрожує пандемія пташиного грипу

— 2 травня 2013, 10:01

За їх словами, цей грип, вражаючи людину, має дуже високий показник смертності, а відносно велика кількість випадків зараження говорить про те, що грип може стати причиною всесвітньої пандемії, повідомляють Вести.ru.

За даними ВООЗ, у Китаї на грип H7N9 заразилися 125 осіб, з яких померли 24 людини. Наразі грип може передаватися від пташок до людини. льшують загрозу того, що він може отримати здатність передаватися від людини до людини.

Генотип грипу H7N9 має дві мутації, які збільшують загрозу того, що він може отримати здатність передаватися від людини до людини. Якщо вірус набувде такої властивості, то може виникнути загроза пандемії.

Голова Центру вивчення грипу при британському Національному інституті медичних досліджень Джон Макколі заявив: "ВООЗ вважає, що цей грип становить серйозну загрозу". Дослідник, що займається дослідженнями хвороб тварин британського Пербрайтского інституту Колін Бутт зазначає: "Чим довше цей вірус буде безперешкодно циркулювати в навколишньому середовищі, тим більше ризик, що він зможе передаватися від людини до людини".

Директор Центру вивчення респіраторних захворювань лондонського Імперського коледжу Пітер Оупеншоу уточнив: "Ця хвороба протікає дуже важко. Якщо вона пошириться більш широко, то її спалах буде вкрай небезпечним".

Як зазначив епідеміолог з Оксфордського університету Джеремі Фаррар, серед хворих на грип H7N9 є люди різного віку, аж до похилого. "Це означає, що у людей різного віку немає імунітету проти нього, люди раніше не стикалися з цим вірусом. Реакція повинна бути спокійною, однак не можна ставиться до цього легковажно", - заявив експерт.

Реклама:

Головне сьогодні