Вчені встановили зв'язок між брудним повітрям та аутизмом у дітей

— 19 червня 2013, 10:30

Дослідники із Гарвардської школи громадського здоров'я виявили, що ризик подвоювався для тих жінок, які живуть у найбільш забруднених місцях, пише The Daily Mail.

"Результати дослідження викликають занепокоєння, адже залежно від забруднювача, від 20% до 60% жінок, що брали участь у нашому дослідженні, проживають у районах, де високий ризик для дитини захворіти на аутизм", - каже голова дослідження і лікар Андреа Робертс.

У дослідженні брали участь 325 жінок, які мали дитину, хвору на аутизм, та 22 тис., що мали дитину без розладів.

В ході дослідження, вчені встановили чіткий зв'язок між вагітністю та перебуванням протягом неї на забрудненій території та аутизмом.

Найбільше впливає на плід - дизель та ртуть. Інші типи забруднення повітря, такі як свинець, марганець, метиленхлорид і комбіновані метали, за результатами дослідження, мали менший вплив на дитину, а отже і менший ризик захворіти на аутизм.

Цікаво, що більшість забруднюючих речовин, більшою мірою, пов'язані з аутизмом у хлопчиків, ніж у дівчаток.

За словами старшого автора дослідження, лікаря Марка Вайсскопфа, результати показують, що нові дослідження повинні "запустити" процес вимірювання металів та інших забруднюючих речовин в крові вагітних жінок та новонароджених дітей, щоб мати реальні докази того, що специфічні забруднюючі речовини підвищують ризик аутизму.

Реклама:

Головне сьогодні