Відчуття щастя змушує нас додавати у вазі - вчені

— 2 липня 2013, 12:02

Між тим, нове дослідження свідчить, що почуття щастя також може змусити нас додавати у вазі.

У новому дослідженні йдеться, що якщо ви та сама людина, яка дозволяє їжі впливати на ваш настрій (а таких 75% людей), то скоріше за все, ви з'їдаєте більше калорій, коли ви щасливі, аніж навпаки.

Вчені провели дослідження на студентах, яким, щоб утримати їх у гарному настрої, показали фрагменти фільмів "Містер Бін" та "Коли Гаррі зустрів Саллі". Щоб отримати нейтральний настрій, групі студентів показали документальну стрічку про риболовлю, а для негативного - шматок із кінофільму "Зелена миля".

Після трансляції, добровольцям було запропоновано скуштувати чіпсів і цукерок, і експерти з'ясовували скільки калорій вони вживали після перегляду.

Ті студенти, модель харчування яких, відповідно до попередніх психологічних тестів, залежала від настрою, поглинули більше їжі після позитивних роликів, ніж після негативних.

Дослідники дійшли висновку: "Ці результати можуть бути корисні для лікування ожиріння. Вони підкреслюють вплив позитивних емоцій на переїдання, про які часто забувають".

"Це дві різні моделі харчової поведінки - коли ми щасливі і коли ми нещасні, - пояснює лікар і психолог Крісті Фергуссон. - Коли нам сумно чи нудно, ми їмо для того, щоб змінити свою фізіологію. Їжа підвищує рівень цукру і серотоніну, що може на якийсь час підняти настрій".

"Коли ж ми розслаблені і щасливі, ми не дбаємо про калорії. Ми відмітаємо культурні ідеї про те, що ми повинні і що не повинні їсти, скільки ми повинні і скільки не повинні важити, і ми їмо тому, що це істотне джерело задоволення" , - сказала вона.

За матеріалами The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні