Ароматизоване і знежирене молоко - шкідливе для здоров'я - професор

— 2 липня 2013, 13:33

Професор Гарвардського університету Девід Людвіг у своїй статті у виданні "JAMA Pediatrics" стверджує, що молочні продукти із додаванням підсолоджувачів - шкідливі для здоров'я, і що споживання молока у менших кількостях не обов'язково погана ідея, якщо натомість вживати певні продукти.

Людвіг виступає проти рекомендацій уряду США вживати три склянки молока на день, особливо якщо мова йде про шоколадне знежирене молоко.

"Найгірша ситуація із знежиреним шоколадним молоком: прибираючи жир, втрачається смак. Тож, щоб змусити дитину випити 3 склянки молока на день, ви отримуєте цей підсолоджений напій", - йдеться в статті професора.

За даними Департаменту сільського господарства США, стандартна обідня склянка молока у школі, має 158 калорій, з яких 64 - це тверді жири та цукор. Між тим, склянка знежиреного 1%-ого молока містить лише 102 калорії, 18 з яких - це тверді жири.

Багато американців вживають знежирене (2%) молоко. Багато з них знаходяться у полоні думки, що вживання підсолодженого молока чи йогурту - це кращий спосіб уникнути насичених жирів і отримати кращий смак продукту. Між тим, за словами професора, такі продукти чинять більше шкоди, аніж користі.

Лікар радить не давати дітям ароматизовані шоколадом та іншими ароматами, молоко.

За матеріалами The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні