Після акції активістів Богатирьова пообіцяла звітувати за ліки

— 4 липня 2013, 11:16

Про це заявила міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова у відповідь на критику громадських активістів про непрозорість процедур закупівлі і розподілу коштів для онкохворих.

Як пояснила Богатирьова, персональну відповідальність керівників передбачено наказами МОЗ від 26 липня 2012 року та від 17 грудня 2012 року про розподіл лікарських засобів для лікування онкологічних хворих, закуплених у централізованому порядку за кошти Державного бюджету України на 2012 рік.

Окрім того, Раїса Богатирьова підписала Наказ від 27 червня 2013 року, який вимагає від органів охорони здоров'я на місцях контролювати розподіл препаратів, які закуплені для лікування хворих на онкологічну патологію, і звітувати про це перед суспільством.

Документом також передбачені публічні звіти щодо потреби, стану забезпеченості, наявних залишків лікарських засобів, що закуповуються за бюджетні кошти, а також переліку закладів охорони здоров'я відповідного регіону, які є кінцевим отримувачем в розрізі державних програм і централізованих заходів.

Про це відбуватиметься інформування громадськості на офіційних веб-сайтах структурних підрозділів з питань охорони здоров'я

Коментуючи інформацію про вимагання грошей у хворих, Богатирьова порадила пацієнтам звертатись до правоохоронців.

Як відомо, у середу біля будівлі Міністерства охорони здоров'я активісти організації "ЮКАБ" провели акцію-брифінг пацієнтів.

Вони вимагали від міністерства видати наказ керівникам онкологічних закладів щомісяця оприлюднювати інформацію про ліки, закуплені за державний кошт.

За інформацією організації, онкохворим перепродають ліки, куплені за державний кошт.

Реклама:

Головне сьогодні