Повноцінний сніданок захистить від багатьох хвороб - вчені

56
6 серпня 2013

Дослідники зазначають, що справа не зовсім у їжі, яку ми їмо, а і самому процесі, який має величезний вплив на здоров'я організму, пише The Daily Mail.

Обмін речовин регулюється циркадним ритмом - це біологічний процес, якого "дотримується" організм протягом доби. Тож час доби, в який ми їмо, може мати величезний вплив на біологічні процеси, що переробляють їжу в організмі. Про це говорить професор Даніела Якубович, з Тель-Авівського університету в Ізраїлі.

У новому дослідженні, вона з'ясувала, що ті, хто вживає найбільшу порцію їжі саме на сніданок, набагато більш імовірно схудне, ніж ті, хто їсть багато на вечерю.

Реклама:

Учасники, які їли більше за сніданком, в тому числі шматок шоколадного торта або печива, також мали значно більш низький рівень інсуліну, глюкози і тригліцеридів протягом дня.

Ці результати, опубліковані в журналі з ожиріння, показують, що належний вибір часового проміжку для вживання їжі може зробити важливий внесок у лікування ожиріння і посприяти тому, щоб вести здоровий спосіб життя.

Дані, отримані в ході дослідження, свідчать, що для оптимізації втрати ваги і загального стану здоров'я, люди повинні обрати продуманий графік їжі, на додаток до правильного харчування і фізичних вправ.



Реклама: