Повноцінний сніданок захистить від багатьох хвороб - вчені

— 6 серпня 2013, 17:19

Дослідники зазначають, що справа не зовсім у їжі, яку ми їмо, а і самому процесі, який має величезний вплив на здоров'я організму, пише The Daily Mail.

Обмін речовин регулюється циркадним ритмом - це біологічний процес, якого "дотримується" організм протягом доби. Тож час доби, в який ми їмо, може мати величезний вплив на біологічні процеси, що переробляють їжу в організмі. Про це говорить професор Даніела Якубович, з Тель-Авівського університету в Ізраїлі.

У новому дослідженні, вона з'ясувала, що ті, хто вживає найбільшу порцію їжі саме на сніданок, набагато більш імовірно схудне, ніж ті, хто їсть багато на вечерю.

Учасники, які їли більше за сніданком, в тому числі шматок шоколадного торта або печива, також мали значно більш низький рівень інсуліну, глюкози і тригліцеридів протягом дня.

Ці результати, опубліковані в журналі з ожиріння, показують, що належний вибір часового проміжку для вживання їжі може зробити важливий внесок у лікування ожиріння і посприяти тому, щоб вести здоровий спосіб життя.

Дані, отримані в ході дослідження, свідчать, що для оптимізації втрати ваги і загального стану здоров'я, люди повинні обрати продуманий графік їжі, на додаток до правильного харчування і фізичних вправ.

Реклама:

Головне сьогодні